Bosić: Krajišnik sam odlučuje o mogućem angažmanu

Izvor: Blic, 18.Avg.2013, 00:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bosić: Krajišnik sam odlučuje o mogućem angažmanu

Lider Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić izjavio je večeras da će bivši visoki funkcioner Republike Srpske i SDS Momčilo Krajišnik sam odlučiti o tome da li će se po izlasku na slobodu i povratku u Republiku Srpsku ponovo politički angažovati. Momčilo Krajišnik

Lider SDS-a je za banjalučku Alternativnu televiziju (ATV) naveo da su vrata ove stranke otvorena za Krajišnika koji je na Haškom tribunalu bio osuđen na 20 godina zatvora.

Bosić je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ocenio da je Krajišnik dao veliku žrtvu za stvaranje Republike Srpske, tako što je kao ratni predsednik Narodne skupštine RS osuđen za ratne zločine i proveo godine u zatvorima u Hagu i u Londonu.

Krajišnik će biti oslobođen 1. septembra iz zatvora u Velikoj Britaniji, gde služi kaznu od 20 godina zatvora na koju ga je osudio Haški tribunal zbog proterivanja Muslimana i Hrvata tokom rata u BiH.

Lider SDS je kazao da je posredovao u kabinetu predsednika RS Milorada Dodika da taj kabinet organizuje i obezbedi prevoz Krajišnika na Pale, gde mu se nalazi porodica, kao i da je dobio obećanje da će to biti i učinjeno.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Bosić: Krajišnik sam odlučuje o mogućem angažmanu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Avg.2013

Lider Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić izjavio je da će bivši visoki funkcioner Republike Srpske i SDS Momčilo Krajišnik sam odlučiti o tome da li će se po izlasku na slobodu i povratku u Republiku Srpsku ponovo politički angažovati.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.