Bosanski Petrovac ponovo dobija banku

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Nov.2015, 22:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bosanski Petrovac ponovo dobija banku

BANJALUKA - Opština Bosanski Petrovac će do kraja godine dobiti poslovnicu banke nakon što je, uvođenjem privremene uprave u Banku Srpske, ostala bez jedine finansijske institucije na teritoriji opštine.

Epilog je to pregovora rukovodstva ove opštine s predstavnicima banaka u BiH, tako da će od početka sljedeće godine poslovnicu u ovom malom krajiškom gradiću otvoriti Bosna bank international (BBI).

Zlatko Hujić, načelnik opštine Bosanski Petrovac, rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je da su završeni pregovori sa BBI, čije je sjedište u Sarajevu, tako da će prvih dana nove godine početi s radom nova poslovnica.

"Opština im je bez bilo kakvih naknada dala poslovni prostor u sklopu zgrade opštinske administracije na period od sedam godina, gdje će plaćati samo struju i telefon, imaju obezbijeđen parking prostor", rekao je Hujić.

On je naglasio da će time biti riješen problem privrednika, koji su zbog nedostatka poslovnice ijedne banke prinuđeni da obavljaju platni promet ili da pazare nose u banke koje se nalaze u najbližim opštinama Ključ ili Bihać, a koje su udaljene i više od 50 kilometara. Hujić je rekao da su u Banci Srpske ostali zarobljeni depoziti građana, poljoprivrednici ne mogu podići svoje podsticaje, dok su zarobljena i sredstva komunalnih preduzeća opštine. Važno je naglasiti da opština Bosanski Petrovac u posljednje vrijeme realizuje važne infrastrukturne projekte, posebno kada je u pitanju kanalizaciona mreža, putevi, te izgradnja zgrade za socijalno stanovanje, ali i privlačenje investicija.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.