Izvor: Southeast European Times, 22.Apr.2010, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borisova odobrena za ministra zdravlja

22/04/2010

SOFIJA, Bugarska -- Parlament je u sredu (21. aprila) odobrio kandidaturu Ane-Marije Borisove za novu ministarku zdravlja, koju su podržavali zakonodavci iz vladajuće stranke Građani za evropski razvoj Bugarske (GERB), Napad i Plava koalicija. Borisova preuzima položaj koji je ostao upražnjen po odlasku Božidara Naneva, koji je podneo ostavku nakon što su tužioci podigli optužnicu protiv njega u vezi sa ugovorima o snabdevanju lekovima zbog kojih je zemlja izgubila >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << oko 1,75 miliona evra.

U međuvremenu u sredu, parlament je poništio veto predsednika Georgija Prvanova na promene Zakona o krivičnom postupku. GERB i Demokrate za jaku Bugarsku insistiraju da će se promenama osigurati efikasniji pravosudni proces, ali opoziciona Bugarska socijalistička partija planira da ih ospori pred Ustavnim sudom. (Medijapul - 22/04/10; Fokus, Darik, bTV, Investor.bg, Dnevnik - 21/04/10)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.