Borislav Stefanović tvrdi da je policija ispitivala rad DS

Izvor: Blic, 17.Jul.2014, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borislav Stefanović tvrdi da je policija ispitivala rad DS

Beograd - Šef Poslaničke grupe Demokratske stranke (DS) Borislav Stefanović izjavio je danas u Beogradu da je policija ispitivala da li ta opoziciona stranka učestvuje u organizovanju sindikalnih protesta i ocenio da je to nedopustivo i protivzakonito.

- Mi smo na udaru policijskog ispitivanja da li mi u tome učestvujemo, mislim da je to nečuveno i mislim da nije viđeno u Srbiji od 5. oktobra 2000, što pokazuje suštinski strah i paniku ovog režima - rekao je Stefanović >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << novinarima.

Stefanović je u Skupštini Srbije na zasedanju tokom kojeg poslanici razmatraju amandmane na Predlog izmena i dopuna Zakona o radu. Stefanović je rekao da su mu se danas javili mnogi predsednici lokalnih odbora DS u Srbiji koje su zvali iz policije da ih pitaju da li organizuju ljude da idu na proteste sindikata u Beogradu.

- To je nedopustivo, protivzakonito i antiustavno ponašanje ove vlasti. Ja mislim da naša javnost to mora da zna. Vrši se pritisak na ljude: 'Da li šaljete svoje članove i zašto ih šaljete na proteste sindikata?' - rekao je šef Poslaničke grupe DS u

Skupštini Srbije.

Stefanović je istakao da DS nije organizator bilo kakvih sindikalnih aktivnosti, ali da ih podržava, smatrajući da sa sindikatima, uz sve njihove mane i nedostatke, ipak treba postići dogovor, a "vlast je to ignorisala", dodao je on.

Povodom jučerašnje donatorske konferencije u Briselu, za pomoć Srbiji i BIH posle majskih poplava, Stefanović je rekao da je DS obradovana informacijom da je Srbija "dobila" 990 miliona evra.

Stefanović je zatražio od vlasti da objasni koliko je od toga bespovratna pomoć, a koliko su krediti jer se "namerno stvara slika da je neko nama poklonio milijardu evral a to je neozbiljno", rekao je šef Poslaničke grupe opozicione Demokratske stranke.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stefanović: Policija proverava da li DS organizuje sindikalne proteste

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Jul.2014

Šef poslaničke grupe Demokratske stranke Borislav Stefanović izjavio je danas da je policija ispitivala da li ta opoziciona stranka učestvuje u organizovanju sindikalnih protesta i ocenio da je to nedopustivo i protivzakonito.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

"Zakon o radu je u interesu najbogatijih"

Izvor: Vesti-online.com, 17.Jul.2014

Šef poslaničke grupe Demokratske stranke (DS) u Skupštini Srbije Borislav Stefanović ocenjuje da su izmene Zakona o radu "isključivo u korist poslodavaca" i da će njima svim zaposlenima u Srbiji plate biti smanjene za 10 do 20 odsto...Šef poslaničke grupe DS-a u Skupštini Srbije, Borislav Stefanović..-...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.