Boris Džonson podneo neopozivu ostavku

Izvor: B92, 09.Jun.2023, 21:53

Boris Džonson podneo neopozivu ostavku

Bivši britanski premijer Boris Džonson podneo je ostavku na mesto poslanika u parlamentu.

Džonson je ostavku obrazložio time što je dobio nalaze izveštaja o takozvanom "partigejtu“ i da li je lagao poslanike o toj aferi, te da mu se zbog toga sprema procedura izbacivanja iz parlamenta, javili su britanski mediji.

Džonson je naveo da je ostavka neopoziva. Afera "partigejt“ izbila je kada je otkriveno da su u Džonsonovom kabinetu, dok je bio premijer, održavane >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zabave u vreme strogog karantina tokom pandemije virusa korona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Boris Džonson dao ostavku na mesto poslanika u parlamentu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jun.2023, 00:56

Bivši britanski premijer Boris Džonson povukao se danas sa mesta člana parlamenta, zbog postupka koji protiv njega vodi parlamentarni Komitet za privliegije, u kojem se navodi da je Džonson u maju 2022, kada je Britanija uvela mere zaključavanja, pozivao goste u baštu u Dauning strit na svojevrsne...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.