Boris Džonson i Žan-Klod Junker razgovaraće telefonom

Izvor: B92, 25.Jul.2019, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boris Džonson i Žan-Klod Junker razgovaraće telefonom

Britanski premijer Boris Džonson i odlazeći predsednik EK Žan-Klod Junker razgovaraće popodne telefonom, najavila je portparolka Evropske komisije.

Njih dvojica će razgovarati oko 17.45 po briselskom vremenu, napisala je portparolka Mina Andreeva na Tviteru.

Odredbe ugovora o razlazu koji je Tereza Mej zaključila sa Evropskom unijom su "neprihvatljive", rekao je Džonson u svom prvom obraćanju u svojstvu premijera pred britanskim poslanicima.

On je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je Britanija spremna da razgovara o alternativi tom sporazumu i pozvala EU da preispita svoje protivljenje ponovnom otvaranju pregovora o njemu.

Džonson je istakao da bi više voleo da zemlja napusti EU sa sporazumom, ali je zadužio svog ministra Majkla Gouva da se priprema i za slučaj Bregzita bez sporazuma.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.