Boris Džonson dolazi u posetu Srbiji

Izvor: RTS, 04.Nov.2016, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boris Džonson dolazi u posetu Srbiji

Ministar spoljnih poslova Velike Britanije Boris Džonson posetiće Srbiju, potvrđeno je "Tanjugu" u britanskoj ambasadi u Beogradu, ali nije preciziran datum njegove posete.
Beogradski mediji pišu da će šef britanske diplomatije doputovati sledećeg četvrtka u dvodnevnu posetu Beogradu i da će se tokom posete sresti sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i obići Skupštinu Srbije.

Očekuje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se, kako mediji navode, i da će Džonson učestvovati u razgovoru o njegovoj knjizi koja je objavljena i u Srbiji pod naslovom "Faktor Čerčil – kako je jedan čovek stvorio istoriju".
Džonson je prihvatio poziv premijera Vučića da poseti Srbiju kada se sa njim sastao u septembru u Njujorku, a tada je istakao da je Srbija ključna zemlja na Zapadnom Balkanu i da će jedan od prioriteta spoljne politike Velike Britanije biti stabilnost tog regiona.
Džonson je sada ključna figura britanske konzervativne vlade, koja radi na realizaciji "Bregzita".
Ovaj doskorašnji gradonačelnik Londona imenovan je 13. jula za novog britanskog ministra inostranih poslova, nakon što je slovio i za vodećeg kandidata za novog stanara Dauning strita.
Poslanik vladajuće Konzervativne stranke bio je glavni promoter kampanje za izlazak Britanije iz EU.
Prvi čovek britanske prestonice bio je u dva mandata, od 2008, a reizabran je 2012.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.