Borik: Završeno veštačenje oružja

Izvor: B92, 02.Feb.2012, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Borik": Završeno veštačenje oružja

Beograd -- Kriminalističko-tehnički centar i Kriminalistička policija MUP-a Srbije završila je veštačenje i ekspertizu oružja pronađenog u hali Borik u Banjaluci.

Oružje je pronađeno 8. januara, dan uoči svečanog obeležavanja dve decenije postojanja Republike Srpske, kojem su prisustvovali državni vrh Srbije, Republike Srpske i velikodostojnici Srpske pravoslavne crkve.

Direktor policije Milorad Veljović je rekao da je bilo sedam veštačenja i da će izveštaj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o tome, u najkraćem roku, biti dostavljen tužiocu za organizovani kriminal Srbije i policiji Republike Srpske koja je i tražila veštačenje i ekspertizu pronađenog oružja.

"U cilju istrage, ne možemo reći šta su nalazi veštačenja, ali je činjenica da pomenuti događaj i te kako treba shvatiti ozbiljno i dalje nastaviti sa rasvetljavanjem svih činjenica i okolnosti pod kojima je ovo oružje pronađeno u sportskoj hali u Banjaluci”, rekao je Veljović.

Dan uoči svečanog obeležavanja Dana Republike Srpske, tokom antidiverzionog pregleda u sportskoj dvorani Borik je pronađen arsenal oružja – tri kilograma plastičnog eksploziva sa upaljačem, nekoliko pušaka i više stotina komada municije različitog kalibra.

Dan posle te svečanosti jedan od zaposlenih u banjalučkoj sportskoj hali Božidar Stanišljević priznao je da je oružje njegovo. On je, međutim, negirao da to oružje ima bilo kakve veze s proslavom koja je tu bila organizovana.

Stanišljević je osumnjičen za krivično delo terorizma i njemu je određen pritvor u trajanju do mesec dana.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Završeno veštačenje oružja iz Borika

Izvor: Mondo, 02.Feb.2012

Izveštaj o veštačenju oružja pronađenog u hali Borik u Banjaluci dan pre obeležavanja Dana Republike Srpske upućen tužilaštvu za organizovani kriminal.

Nastavak na Mondo...

Završeno vještačenje oružja pronađenog u Boriku

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Feb.2012

BEOGRAD - Kriminalističko-tehnički centar i Kriminalistička policija MUP-a Srbije završila je vještačenje i ekspertizu oružja pronađenog u sportskoj dvorani "Borik" u Banjaluci pred obilježavanje Dana Republike Srpske, rekao je direktor policije Srbije Milorad Veljović.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Završeno veštačenje oružja pronađeno u hali Borik

Izvor: Blic, 02.Feb.2012

Kriminalističko-tehnički centar i Kriminalistička policija MUP-a Srbije završila je veštačenje i ekspertizu oružja pronađenog u sportskoj hali Borik u Banjaluci, u vreme obeležavanja Dana Republike Srpske, rekao je večeras Tanjugu direktor policije Milorad Veljović...Oružje je pronađeno...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.