Borhart: Svedoci pod pritiscima da ne svedoče

Izvor: Blic, 30.Jul.2013, 01:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borhart: Svedoci pod pritiscima da ne svedoče

Šef Euleksa Bernd Borhart izjavio je večeras da nije tačno da Euleks vrši pritisak na svedoke da svedoče u sudskim procesima već da je suprotno - svedoci su izloženi pritiscima da ne svedoče.

"Definitivno nema pritiska na svedocima da svedoče, već ima pritisaka da ne svedoče", rekao je šef Euleksa u interviju za RTK.

On je pozvao građane da pomognu sprovođenje pravde i borbu protiv korupcije i kriminala.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
"Naš je zadatak takođe da slomimo mentalitet čutnje, da podržimo ljude koji imaju dokaze da nam se približe i da se što veći broj krivaca osudi", rekao je Borhart.

On je takođe odbacio tvrdnje da Euleks ostvaruje selektivnu pravdu hapseći samo poznate ličnosti.

"To apsolutno nije tačno. Mi ne hapsimo ljude na osnovu njihove popularnosti. Istraga ne počinje protiv nikoga polazeći od toga da li je neko poznat ili ne. Istraga počinje zato što postoje dovoljni argumenti da može biti kažnjen", rekao je šef Euleksa.

Prema njegovim rečima, Euleks je do sada zbog ratnih zloćina osudio sedam Srba i devet Albanaca.

Borhart je rekao da trenutno Specijalno tužilaštvo vrši istragu 350 slučajeva u koji su uključeni i tužioci Euleksa, a da od tog broja manje od 30 odsto predstavljaju slučajevi ratnih zločina. U drugim slučajevima se radi o organizovanom kriminalu i korupciji.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Šef Euleksa: Svedoci pod pritiscima da ne svedoče

Izvor: Vesti-online.com, 30.Jul.2013

Šef Euleksa Bernd Borhard izjavio je da nije tačno da Euleks vrši pritisak na svedoke da svedoče u sudskim procesima već da je suprotno - svedoci su izloženi pritiscima da ne svedoče. ..Nije taćno da Euleks vrđi pritisak na svedoke: Bernd Borhard.. .."Definitivno nema pritiska na svedocima...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.