Borci protiv korupcije nemaju para za - plate

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Sep.2009, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borci protiv korupcije nemaju para za - plate

BEOGRAD - Agencija za borbu protiv korupcije nema novca za isplate plata direktora i zamenika, niti za prijem novih zaposlenih, rečeno je danas na sednici, na kojoj se raspravljalo o registru funkcionera i registru imovine, saopšteno je iz te institucije.

Direktorka Agencije Zorana Marković je, kako se navodi, informisala članove Odbora da u budžetu Agencije nema novca za isplate plata direktora i zamenika, niti za prijem novih zaposlenih u skladu sa usvojenim Pravilnikom o >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sistematizaciji.

Na sednici je izraženo očekivanje da će rebalansom budžeta Republike Srbije, Agenciji biti vraćena 3,5 miliona dinara za koliko je prvim rebalansom umanjen budžet za 2009. godinu.

Pošto joj je prvobitnim budžetom bilo namenjeno 12,5 miliona dinara za funkcionisanje u 2009. godini, Agencija očekuje da će ta sredstva biti eventualno nadoknađena iz budžetske rezerve.

U saopštenju se napominje da je Agencija za borbu protiv korupcije raspravljala danas o Predlogu pravilnika o registru funkcionera i registru imovine, kao i o obrascu Izveštaja o imovini i prihodima.

Registar funkcionera je novina koju donosi Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije, koji će se primenjivati od 1. januara 2010. godine, i obavezuje državne organe da Agenciji dostave podatke o javnim funkcijama i funkcionerima koji ih obavljaju, podseća se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.