Borba 112 kulenova na Sremskoj kulenijadi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jun.2018, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Borba" 112 kulenova na "Sremskoj kulenijadi"

U konkurenciji za najbolji kulen na sutrašnjoj "Sremskoj kulenijadi" u Erdeviku biće 112 kulenova, sa područja čitavog Srema. Takođe, biće nagrađeni i najbolji proizvođači vina, a pristiglo je 37 uzoraka.

Erdevik je spreman za novu, 19. po redu "Sremsku kulenijadu". Pripreme su gotovo završene, štandovi su namešteni, kao i bina ispred zgrade mesne zajednice.

Komisija je danas obavljala težak posao. Činjenica da je i ove godine pristiglo preko sto uzoraka, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dovoljno govori o renomeu i ugledu manifestacije. Takođe i stručnost članova komisije, Ilije Vukovića, profesora beogradskog Univerziteta u penziji, profesorke Natalije Džinić sa Tehnološkog fakulteta u Novom Sadu, te veterinara Milenka Perića, jednog od osnivača "Sremske kulenijade".

Kvalitetno meso, od odraslih svinja, kvalitetna crvena, začinska paprika i dovoljno soli – su osnovna tri sastojka koja treba dobro izmešati.

Nije bilo lakše ni članovima komisije za najbolje vino. Doduše, mnogo manje uzoraka, ali samo kvalitetnih, bistrih, sa fruškogorskog vinogorja oko Erdevika, Neština, Vizića...

Uz dobar zalogaj, ide naravno i dobar gutljaj. Znaju Sremci da uživaju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.