Bor: Postavljeni šatori ispred ambulanti za kovid pacijente

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Nov.2020, 18:52

Bor: Postavljeni šatori ispred ambulanti za kovid pacijente

Podaci Zavoda za javno zdravlje "Timok" u Zaječaru pokazuju da je na području grada Bora ukupno 386 osoba pozitivno na korona virus, saopštile su gradske vlasti.

Danas su u krugu gradske bolnice i ispred kovid ambulante oformljene improvizovane čekaonice, odnosno šatori za po 15 pacijenata, koje je na zahtev gradskog Štaba za vanredne situacije obezbedila i postavila Vojska Srbije, kaže se u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kabineta gradonačelnika Bora.

“Ovo je samo još jedan od načina na koji Grad daje svoj doprinos da ljudi koji dolaze na pregled imaju prostor gde mogu da se sklone i ugreju za vreme čekanja u danima i vremenskim uslovima koji nam predstoje”, rekao je zamenik komandanta gradskog Štaba za vanredne situacije Danijel Aleksić.

Prema rečima direktora Opšte bolnice u Boru Gorana Joksimovića, u gradskoj bolnici hospitalizovan je 41 pacijent pozitivan na virus, tri bolesnika se nalaze na respiratorima, a u prijemnoj bolničkoj ambulanti za kovid pacijente dnevno se pregleda do 100 osoba sa mogućim simptomima virusa.

"Svedoci smo da polako dolazi do zasićenja zdravstvenog sistema, što utiče na dužinu čekanja na pregled i rezultate testiranja. Ovaj talas nosi i težu kliničku sliku, a u njemu i dalje dominiraju bolesnici starije životne dobi, kao i pacijenti s pridruženim bolestima. Mi ćemo, zavisno od situacije i broja novopridošlih bolesnika, u kovid sistem uključiti još neko odeljenje, kako kadrovski, tako i prostorno, ukoliko za to bude bilo potrebe,“ rekao je doktor Joksimović.
Pogledaj vesti o: Bor,   Zaječar

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.