Bombom na firmu svedoka protiv Šarića

Izvor: Kurir, 25.Feb.2013, 00:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bombom na firmu svedoka protiv Šarića

Raznet deo krova štamparije čiji je suvlasnik Nebojša Joksović, svedok-saradnik u postupku protiv Darka Šarića

BEOGRAD - Ponovo napadnut!

Strahovita eksplozija odjeknula je u nedelju veče oko 22.30 sati u Vodovodskoj ulici na Čukarici, a meta nepoznatog napadača ponovo je bila zgrada štamparije BMG-MN, čiji je suvlasnik Nebojša Joksović (40) iz Pljevalja, svedok-saradnik u postupku protiv narko-bosa Darka Šarića.

Na mesto eksplozije >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << odmah su upućene jake policijske snage i nekoliko vatrogasnih vozila, kao i dve ekipe Hitne pomoći.

Srećom, nije bilo potrebe za intervencijom lekara, a požar je ubrzo lokalizovan. Kako smo saznali, izgorelo je dvadesetak kvadrata krovne konstrukcije.Jaka eksplozija uznemirila je brojne građane, koji su u panici istrčali iz svojih domova da vide šta se dešava.

- Cela kuća mi se zatresla. Jedva sam uspeo luster da uhvatim koliko se zaljuljao! Pomislio sam da je pao meteor - rekao je vidno uzbuđen čovek, koji živi u kući na samo nekoliko stotina metara od mesta eksplozije.Kako saznajemo, napadač je preko objekta u izgradnji došao do štamparije i razneo deo krova, posle čega je pobegao.

Policija utvrđuje da li se radi o jakoj bombi ili o ručnom protivoklopnom raketnom bacaču „zolja“.Nebojša Joksović status svedoka-saradnika dobio je pre više od dve godine pošto je prethodno iz ćelije Centralnog zatvora, nakon što je uhapšen 2010, poslao pismo Tužilaštvu za organizovani kriminal, u kome je naveo da je spreman da sarađuje.

A.  S. B. - S. I.

Više napada na BMG-MN

Ovo nije prvi put da je napadnuta štamparija čiji je suvlasnik Nebojša Joksović. U septembru 2010. godine ovu zgradu u Vodovodskoj ulici zahvatio je manji požar, a u maju 2011. u nju su ispaljene i tri „zolje“. Uprava za vanredne situacije MUP Srbije tada je dala saopštenje da je vatra zahvatila papire i kabl od mašine u štampariji BMG-MN, a da je u gašenju požara učestvovala jedna vatrogasna ekipa. Sumnjalo se da je požar podmetnut kao opomena Joksoviću. U julu prošle godine ubijen je Nebojšin brat od strica Radojica Joksović (33).

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.