Bombaši samoubice ubili najmanje 13 iračkih vojnika

Izvor: Blic, 26.Nov.2013, 23:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bombaši samoubice ubili najmanje 13 iračkih vojnika

Najmanje 13 pripadnika iračkih bezbednosnih snaga je ubijeno, dok je 24 ranjeno u samoubilačkim bombaškim napadima na vojnu bazu severno od Bagdada i u samom gradu, saopštili su zvaničnici.

Vojnu bazu u gradu Tarmiji napala su dvojica bombaša samoubica, od kojih se jedan razneo na ulazu u taj vojni kompleks, dok je drugi aktivirao eksploziv kojim je bio opasan u grupi vojnika koji su se okupili posle prvog napada, saopštila je policija.

U ove dve eksplozije ubijena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su devetorica vojnika, dok su još četvorica poginula kada se treći bombaš samoubica razneo u bagdadskom kvartu Tadži. U ovom napadu povređeno je devetoro ljudi, preneo je AP.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napade, ali američka agencija podseća da iračko krilo Al Kaide, koje je poslednjih meseci ojačalo, često napada bezbednosne snage, kako bi ugrozilo šiitsku vladu u Bagdadu.

Posle današnjih napada, broj žrtava u Iraku od početka meseca popeo se na 373, ali AP navodi da mnoge od njih nisu evidentirane.

Pripadnici iračke vojske u mestu Tarmija česta su meta napada militanata, navela je agencija Frans pres, podsećajući da je u tom gradu 7. novembra najmanje 16 ljudi poginulo, a više desetina povređeno, u dva usklađena samoubilačka napada automobilima bombama.

Od početka ove godine u napadima u Iraku poginulo je najmanje 6.000 ljudi, navodi francuska agencija.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.