Bombardovali Jugoslaviju, sada gađaju džihadiste u Libiji

Izvor: B92, 19.Jan.2017, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bombardovali Jugoslaviju, sada gađaju džihadiste u Libiji

Američki bombarderi tipa B-2 napali su kampove Islamske države koji se nalaze nedaleko od libijskog grada Sirta.

Kako prenose svetski mediji, akcija je izvedena na teritoriji koja se nalazi na 45 kilometara udaljenosti od grada koji je slovio za najveće uporište Muamera el Gadafija.

Agencija Frans pres je prenela da je u napadima ubijeno 80 džihadista, kao i da je misija obavljena uz koordinaciju sa libijskom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vladom nacionalnog jedinstva koju podržavaju Ujedinjene nacije.

U avgustu prošle godine je iz Pentagona saopšteno da će američka vojska nastaviti napade na Islamsku državu, naročito u Libiji i to sve dok vlasti te zemlje zahtevaju takvu vrstu pomoći.

Bombarderi B-2 su prvi put korišćeni u NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine.
Pogledaj vesti o: Gadafi,   Moamer Gadafi

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U američkim napadima na ID u Libiji ubijeno 80 džihadista

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Jan.2017

Američki bombarderi B-2 gađali su vojne kampove Islamske države u Libiji, a prema procenama u napadima je ubijeno više od 80 ekstremista, izjavili su danas američki zvaničnici...Kako prenosi AP, jedan neimenovani zvaničnik rekao je da se kampovi nalaze 45 kilometara jugozapadno od priobalnog grada...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.