Bolsonaro ne radi ništa, samo uništava

Izvor: B92, 12.Sep.2019, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Bolsonaro ne radi ništa, samo uništava"

Bivši predsednik Brazila Luis Inasio Lula da Silva rekao je da sadašnji brazilski lider, ekstremni desničar Žair Bolsonaro, "ne radi ništa, samo uništava".

"Ovo je vlada razaranja, bez ikakve vizije budućnosti, bez programa, vlada koja nije kvalifikovana da bude na vlasti", naveo je u intervjuu za Mondo Lula da Silva, koji od aprila služi zatvorsku kaznu zbog navodne korupcije.

Bivši predsednik je izdvojio obrazovanje, prava radnika, industriju i privatizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao i nepostojanje ekološke politike Žaira Bolsonara.

Lula da Silva je ocenio i da "narod mora da reaguje" u pogledu Amazonije, izložene velikim požarima i deforestaciji.

On se takođe usprotivio i ideji međunarodnog statuta za najveću svetsku tropsku prašumu, koju je izneo francuski predsednik Emanuel Makron.

"Amazonija pripada Brazilu. Ona je deo brazilskog nasleđa. I o njoj treba da brine Brazil", naveo je Lula da Silva.

Govoreći o sopstvenoj sudbini, Lula da Silva je rekao da "ne traži nikakve usluge, nikakvo smanjenje kazne".

"Ništa ne tražim osim pravde. Moj dom nije zatvor. A nanogice su dobre za golubove pismonoše. Sve što želim je da se prizna da sam nevin", rekao je Lula da Silva, koji je intervju dao u zatvoru u Kuritibi.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Lula: Bolsonaro ništa ne radi, on uništava

Izvor: Danas, 12.Sep.2019

Bivši predsednik Brazila Luis Inasio Lula da Silva rekao je u intervjuu Mondu da sadašnji brazilski lider, ekstremni desničar Žair Bolsonaro, "ne radi ništa, samo uništava". Članak Lula: Bolsonaro ništa ne radi, on uništava se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.