Bolsonaro: Najgore tek sledi

Izvor: Beta, 04.Nov.2019, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolsonaro: Najgore tek sledi

Ekstremno desničarski predsednik Brazila Žair Bolsonaro upozorio je da "najgore tek sledi" u priči o misterioznoj naftnoj mrlji koja je u poslednja tri meseca kontaminirala više od 200 plaža na severoistoku Brazila."Ono što se do sada dogodilo i što je pokupljeno je mali deo onoga što je iscurelo. Najgore tek dolazi", rekao je Bolsonaro u televizijskom intervjuu.Prema njegovim rečima, "sve upućuje" na grčki tanker "Bubulina" koji su brazilske vlasti u petak optužile da je odgovoran za ekološku katastrofu. Kompanija čiji je tanker je odbacila te navode.Bolsonaro je naveo da se radi o "kriminalnom" činu, kao i da se očekuje "mnogo veća katastrofa".Brazilske vlasti su 29. jula otkrile izlivenu naftu na više od 700 kilometara od obale savezne države Paraiba. Nafta se 30. avgusta pojavila na brazilskim plažama i do sada je stigla do države Baija.Pogodjeno je oko 2.000 kilometara obale, uključujući i region Abroljos, utočište grbavih kitova i dom u svetu jedinstvenih koralnih grebena.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsednik Brazila o naftnoj mrlji: Najgore tek sledi

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Nov.2019

Ekstremno desničarski predsednik Brazila Žair Bolsonaro upozorio je da "najgore tek sledi" u priči o misterioznoj naftnoj mrlji koja je u poslednja tri meseca kontaminirala više od 200 plaža na severoistoku Brazila, prenosi AFP. "Ono što se do sada dogodilo i što je pokupljeno je mali deo onoga...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.