Bolji rezultati se očekuju u 2014. (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 27.Dec.2013, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolji rezultati se očekuju u 2014. (VIDEO)

Godinu na izmaku obeležila je velika finansijska kriza, pa nije bilo mogućnosti za realizaciju velikih projekata, rekao je načelnik dr Aleksandar Cvetković.

Ipak, on mnogo bolje rezultate očekuje u 2014. godini, kada bi izmenama zakona o državnoj upravi načelnici upravnih okruga trebalo da dobiju šira ovlašćenja. Osim toga, Cvetković ističe da su uspostavljeni kontakti sa brojnim stranim investitorima, pa se nada da će naredne godine biti postignuti konkretni dogovori.
U januaru se očekuje usvajanje izmena zakona o državnoj upravi, čime bi načelnici upravnih okruga praktično postali generalni sekretari Vlade Srbije, a samim tim imali bi i veća ovlašćenja. To će omogućiti bolju saradnju između okruga i države, ali i efikasniji rad upravnih okruga.
Planova je mnogo, a Cvetković se nada da će se 2014. oni i ostvariti.

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.