Boljevićeva sada u Apelacionom sudu

Izvor: B92, 23.Maj.2013, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boljevićeva sada u Apelacionom sudu

Beograd -- Predsednica Društva sudija Srbije Dragana Boljević izjavila je da je odlukom Visokog saveta sudstva izabrana za sudiju Apelacionog suda u Beogradu.

Pošto je odlukom Ustavnog suda od prošlog leta vraćena na sudijsku funkciju u Viši sud u Beograd, Boljevićeva je pokrenula spor pred Upravnim sudom, jer 2009. godine nije konkurisala za izbor u Viši sud već za Apelacioni ili Vrhovni kasacioni sud.

Upravni sud presudio je u korist Boljevićeve, pa je odlukom VSS >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na sednici 21. maja izabrana za sudiju u Apelacionom sudu u Beogradu, objavljeno je na sajtu VSS.

Boljevićeva je, kao i još više od 800 njenih kolega 31. decembra 2009. odlukom prvog saziva VSS ostala bez sudijske fukcije, ali je posle tri i po godine osporavanja tih odluka, kako od domaće tako i od međunarodne stručne javnosti, Ustavni sud prošlog leta poništio sve te odluke i neizabranim sudijama vratio funkcije.

Oni su nakon toga mahom vraćeni u sudove u kojima su radili pre opšteg izbora (reizbora) 2009. Na istoj sednici, VSS je shodno Zakonu o sudijama Narodnoj skupštini predložio 15 kandidata za sudije koji se prvi put biraju u osnovne i prekršajne sudove, a koji su konkurisali na konkurs raspisan 6. marta ove godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dragana Boljević sudija Apelacionog suda u Beogradu

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Maj.2013

Predsednica Društva sudija Srbije Dragana Boljević izjavila je danas Tanjugu da je odlukom Visokog saveta sudstva izabrana za sudiju Apelacionog suda u Beogradu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Boljević izabrana za sudiju Apelacionog suda

Izvor: Mondo, 23.Maj.2013

Predsednica Društva sudija Srbije Dragana Boljević je odlukom Visokog saveta sudstva izabrana za sudiju Apelacionog suda u Beogradu...Ona je to danas potvrdila Tanjugu...Pošto je odlukom Ustavnog suda od prošlog leta vraćena na sudijsku funkciju u Viši sud u Beograd, Boljevićeva je pokrenula spor...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.