Izvor: Nezavisne Novine, 08.Avg.2017, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boko Haram ubio 31 ribara na sjeveru Nigerije

ABUJA - Džihadistička grupa Boko Haram ubila je najmanje 31 ribara na obali Čadskog jezera u Nigeriji, saznaje se u ponedjeljak od mjesnih izvora.

Naoružani pobunjenici zaposjeli su otoke na Čadskom jezeru i poubijali ribare koji su ondje radili.

Džihadisti Boko Harama napali su otoke Duguri i Dabar Wanzam te ubili 31 osobu", rekao je Babakura Kolo, pripadnik civilne policije, za AFP.

Ribari iz okolice grada Bage redovno odlaze na nekoliko dana ribariti >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << na jezeru u drvenim čamcima, rekao je Musa Ari, drugi pripadnik policije  koja djeluje na tom području.

On je potvrdio informaciju o napadu proteklog vikenda na tom području poharanom u višegodišnjem sukobu i gotovo potpuno odsječenom od svijeta.

Premda je nigerijska vojska oslobodila Bagu u februaru 2015., okolica grada još je nedostupna. Otoci na Čadskom jezeru uporišta su džihadista.

Od 2009. u napadima Boko Harama poginulo je više od 20.000 ljudi, a 2,6 miliona je raseljeno te je uništeno čitavo gospodarstvo na području Čadskog jezera, gdje većina stanovništva trpi od teške neishranjenosti.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.