Boko Haram ponovo napao Kamerun

Izvor: B92, 09.Feb.2015, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boko Haram ponovo napao Kamerun

Sumnja se na borce Boko Harama da su izveli napade na tri zajednice na severu Kameruna i oteli više od 30 ljudi, javio je AP.

AP navodi da su informacije dobijene od lokalnog stanovništva.

Napad je izvršen u trenutku kada su drugi pripadnici te terorističke grupe iz Nigerije napali grad u susednom Nigeru treći put u poslednjih nekoliko dana.

Borba protiv Boko Harama proteklih meseci dobila je regionalnu dimenziju, a samo prošle sedmice ekstremisti su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izveli napade u Kamerunu i Nigeru.

Regionalni i zvaničnici Afričke unije sastali su se u subotu u prestonici Kameruna Jaundeu, gde su izneli predlog o formiranju snaga za borbu protiv Boko Harama od 8.750 pripadnika iz Nigerije, Čada, Kameruna, Nigera i Benina.

Zvaničnici kažu da bi snage mogle da budu rasporedjene početkom sledećeg meseca, ali i da bi problemi sa finansiranjem mogli da taj rok pomere, navela je američka agencija.

Kako su ranije svetski mediji objavili ova teroristička grupa je nastavila sa pretnjama u video snimku objavljenom na društvenim mrežama.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Boko Haram ponovo napao Kamerun

Izvor: Radio 021, 09.Feb.2015

Sumnja se na borce Boko Harama da su izveli napade na tri zajednice na severu Kameruna i oteli više od 30 ljudi, javio je AP...AP navodi da su informacije dobijene od lokalnog stanovništva. Napad je izvršen u trenutku kada su drugi pripadnici te terorističke grupe iz Nigerije napali grad u susednom...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.