Bogov: Cijenu će platiti građani i privreda

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Maj.2015, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogov: Cijenu će platiti građani i privreda

SKOPLJE - Guverner Narodne banke Makedonije Dimitar Bogov rekao je da centralna banka, ukoliko politička nestabilnost u zemlji bude nastavljena, neće biti u funkciji ekonomske politike i da će cijenu platiti i privreda i građani.

Bogov je dodao da se razmatra uvećanje kamatnih stopa i za biznis i za kredite građana.

Prema njegovim riječima, kriza će odgoditi investicije, što znači manje novih radnih mjesta, a smanjiće i potražnju jer u uslovima krize odgađa se kupovina >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << i više štedi.

Bogov je rekao da će se o uticaju krize na ekonomije znati u junu ili julu, kada se dobiju podaci o kretanju privrede u aprilu i u maju.

Guverener je obećao da će cjenovna stabilnost i kurs denera u odnosu na evro biti zadržani.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.