Bogdanović: Zid jedina odbrana kosovskih manastira

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Avg.2010, 05:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogdanović: Zid jedina odbrana kosovskih manastira

BEOGRAD -

Odluka KFOR da obezeđivanje manastira prepusti kosovskoj policiji ne doprinosi bezbednosti, uliva dodatnu nesigurnost i povećava nepoverenje kod srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, izjavio je resorni ministar Goran Bogdanović i naglasio da su ogradni zidovi oko manastira jedina zaštita, pišu Novosti.

Bogdanović je ocenio da "ovakav potez KFOR, bez saglasnosti Beograda i Srpske pravoslavne crkve, ohrabruje Prištinu da i dalje vuče jednostrane poteze".

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />To, kako je rekao, ujedno predstavlja pokušaj da se bezbednosna situacija na Kosovu prikaže neuporedivo boljom od one na terenu, iako srpski i nealbanski živalj u pokrajini i dalje živi u strahu.

Bogdanović je ocenio da su priče o autonomiji severa Kosova, koje Albanci najavljuju deset, jedanaest godina kako bi dezorijentisali srpsku zajednicu i obeshrabrili one u ostatku pokrajine, neozbiljne.

Srbima na severu nije potreban bilo kakav vid autonomije jer, osim što je ovaj deo Kosmeta nastanjen većinskim srpskim življem, oni se oslanjaju na svoju državu, rekao je Bogdanović.

On je naglasio da je sveštenstvo Eparhije raško-prizrenske rešeno da ne dozvoli da ih štiti kosovska policija u koju nemaju poverenja.

"Ali, jedino što mogu preduzeti jeste da pokušaju da se zaštite ogradnim zidovima koji već postoje oko pojedinih svetinja, što, naravno, nije nikakav vid sigurnosti. Tim pre što oni ne mogu boraviti stalno u svojim svetinjama", rekao je Bogdanović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.