Bogdanović: Vlada Kosova ne obećava

Izvor: B92, 24.Feb.2011, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogdanović: Vlada Kosova ne obećava

Beograd -- Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio da kosovska vlada ne obećava da će biti u stanju da donese bolju budućnost ni Srbima ni Albancima.

Bogdanović smatra da ova kosovska vlada čim zapadne u prvu ozbiljnu krizu može da pribegne nekim ekstremim potezima, zaoštravanjima i pritiscima na Srbe.

On za novoizabranu kosovsku vladu kaže da nema kredibilitet, zbog čega bi mogla da povuče ishitrene poteze kako bi nadoknadila i pokrila nefunkcionalnost.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Vlade sa nedostatkom kredibiliteta i autoriteta često su sklone povlačenju ishitrenih poteza pod pritiskom i forsiranju tvrdih stavova kako bi na taj način kompenzovali svoju nefunkcionalnost i pridobili podršku javnog mnjenja", kazao je on za "Politiku".

"To smo već videli jer je primenjivano na Kosovu i prolazilo je u albanskoj javnosti u većini slučajeva", dodao je on.

U novoj kosovskoj vladi premijera Hašima Tačija ima pet potpredsednika i 18 ministarstava.

Tri ministarstva vode predstavnici srpske Samostalne liberalne stranke, koja je dobila i mesto potpredsednika vlade, na kojem će biti Slobodan Petrović, ministar za lokalnu samoupravu.

Na pitanje da li nešto znači što u novoj kosovskoj vladi ima više ministara iz srpske zajednice, Bogdanović je odgovorio da od toga neće biti velike koristi.

"Ti isti ministri nisu sprečili ukidanje mobilne telefonije, nisu ništa uradili da se ne opstruiše povratak srpske zajednice ili da se obezbedi sloboda kretanja za sve ljude", zaključio je Bogdanović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bogdanović: Sastav kosmetske vlade ne obećava boljitak

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Feb.2011

BEOGRAD -..Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je da sastav kosovske vlade ne obećava da će ona biti u stanju da donese bolju budućnost ne samo kosmetskim Srbima, već ni Albancima..."Vlade sa nedostatkom kredibiliteta i autoriteta često su sklone povlačenju ishitrenih poteza...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

KOSMETSKA VLADA NIKOME NE DONOSI BOLJITAK

Izvor: Kurir, 24.Feb.2011

BEOGRAD - Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je da sastav kosovske vlade ne obećava da će ona biti u stanju da donese bolju budućnost ne samo kosmetskim Srbima, već ni Albancima..."Vlade sa nedostatkom kredibiliteta i autoriteta često su sklone povlačenju ishitrenih poteza...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.