Bogdan promašio drugi produžetak, Teo slavio

Izvor: Mondo, 02.Jan.2015, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogdan promašio drugi produžetak, Teo slavio

Derbi meč u Istanbulu, posle 45 minuta igre pripao je CSKA. Bogdanovićeva dva promašaja u poslednjem minutu, Teodosić odigrao prvi meč od sredine novembra.

Duel učitelja i učenika pripao je mlađem.

Putevi neprikosnovenog tandema trenera sa klupe Panatinaikosa, Željka Obradovića i Dimitrisa Itudisa, ukrstili su se ove večeri na startu Top 16 faze Evrolige u Grupi F.

Kao pobednik, posle dramatičnih 45 minuta, izašao je mlađi tim.

Željkov >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Fenerbahče - Dimitrisov CSKA 81:84, 74:74 (25:28, 17:17, 17:16, 15:13).

Utakmica je rešena u poslednjem minutu produžetka, kada je Bogdan Bogdanović imao dve prilike da kazni nesigurna izvođenja slobodnih bacanja na drugoj strani, ali njegova dvojka 21 sekund pre kraja na 79:81 i trojka pod moranjem na sedam sekundi pre kraja, na 79:82, nisu htele u obruč.

Bogdanović je do finiša utakmice imao odlično dobro šutersko veče (2/6 za dva, 4/6 za tri), ali najvažnija dva šuta nije pogodio. Na drugoj strani, tek oporavljeni Miloš Teodosić sa pet poena u nizu otvorio je produžetak i dao prednost svom timu, koju su kasnije održavali Kajl Hajns i Soni Vims.

Četvrta četvrtina završena je dvojkom Vimsa 27 sekundi pre kraja, uprkos tome što je Amerikanac ima očajno šutersko veče (3/12 do tog šuta). Obradović je tada pozvao tajm-aut i pokušao da nacrta napad svog tima, ali je uporni Endrju Gaudlok potrošio kompletno vreme i promašio isiljen šut za dva, uz kontakt.

Za preostale tri sekunde, Amerikanac Eron Džekson iz CSKA uspeo je da napravi korake i obezbedi Feneru još jednu šansu za pobedu, ali za sekund igre, posle akcije iz auta, Nemanja Bjelica nije uspeo da ubaci tešku trojku.

CSKA je veći deo utakmice bio u vođstvu, ali su domaći košarkaši, pre svega zahvaljujući Bogdanoviću, Bjelici i Hrvatu Luki Žoriću, uspeli da izbore neizvesnu završnicu, imali su dva šuta za pobedu i potom dva za drugi produžetak, ali nijedan nisu pogodili.

Foto: MONDO

REZULTATI 1. KOLA:

GRUPA E

U utorak:

Galatasaraj - Žalgiris 78:69

Panatinaikos - Makabi 83:76

U petak:

Crvena zvezda - Real Madrid 72:79

Alba Berlin - Barselona 80:70

GRUPA F

Fenerbahče Ulker - CSKA Moskva 81:84, 74:74

Laboral Kuća - Anadolu Efes (21.00)

Emporio Armani - Nižnji Novgorod (21.00)

Unikaha Malaga - Olimpijakos (21.00)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Veče "brejkova": CSKA, Efes, Nižnji, Olimpijakos!

Izvor: Mondo, 03.Jan.2015, 00:26

Derbi meč u Istanbulu, posle 45 minuta igre pripao je CSKA. Bogdanovićeva dva promašaja u poslednjem minutu, Teodosić odigrao prvi meč od sredine novembra...Duel učitelja i učenika pripao je mlađem...Putevi neprikosnovenog tandema trenera sa klupe Panatinaikosa, Željka Obradovića i Dimitrisa...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.