Blumberg:50 miliona $ protiv oružja

Izvor: B92, 16.Apr.2014, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blumberg:50 miliona $ protiv oružja

Njujork -- Bivši gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg najavio da će izdvojiti 50 miliona dolara ove godine na borbu za pooštravanje zakona o kontroli oružja u SAD.

On, na taj način, želi da se suprotstavi moćnom američkom lobiju.

Pokretanje kampanja "Svaki grad za oružanu bezbednost" dolazi jer Kongres nije uspeo da usvoji zakon o kontroli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oružja prošle godine, uprkos seriji masovnih ubistava koje su šokirale naciju.

"Ovo je početak nove velike kampanje za smanjenje oružanog nasilja koje muče zajednice širom zemlje", rekao je Blumberg koji predvodi tu kampanju, prenela je agencija AFP.

Serija akcija održaće se danas širom SAD za pokretanje kampanje, a organizatori se nadaju da će podići broj svojih pristalica sa 1,5 na 2,5 miliona tokom ove godine.

Blumberg će svojim novcem finansijski podržati novu kampanju za smanjenje oružanog nasilja širom SAD-a i milijarder filantrop se nada da će nova inicijativa možda nadmašiti uticaj moćne američcke Asocijacije NRA.

Blumberg je planirao da potroši najmanje 50 miliona dolara za obrazovnu kampanju i akcija zalaganja za zacrtani cilj kao i putem ličnu potrošnju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.