Blokada još traje, Senat se sastaje u podne

Izvor: B92, 22.Jan.2018, 09:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blokada još traje, Senat se sastaje u podne

Vašington -- Gornji dom američkog Kongresa, Senat odložio je za u podne glasanje o eventualnom dogovoru koji bi prekinuo delimično zatvaranje federalne administracije.

Republikanci i demokrate u Senatu nisu uspeli u nedelju da postignu kompromis tako da je glasanje, prvobitno planirano za sinoć, odloženo.

Mičel Makonel, koji je na čelu većine u Senatu rekao je da će debata biti nastavljena danas.

Delimično zatvaranje američkih federalnih službi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stupilo je na snagu u petak u ponoć nakon neuspelog pokušaja da republikanci i demokrate u Senatu postignu kompromis o budžetu.

Predstavnički dom Kongresa izglasao je zakon kojim se produžava finansiranje budžeta do 16. februara, ali ga Senat u nedelju nije potvrdio uprkos intenzivnim pregovorima i intervencijom američkog predsednika Donalda Trampa.

Ovo je prva blokada savezne vlade od oktobra 2013, kada je trajala 16 dana.

Demokrate uslovljavaju glasanje dogovorom o zaštiti od deportacije 700.000 mladih imigranata koji su dovedeni u zemlju kao deca i tu ilegalno ostali. Tramp je prekinuo program iz vremena njegovog prethodnika Baraka Obame koji je omogućavao zaštitu mladim imigrantima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.