Blizu su: Potpuno preuzimaju Gazu?

Izvor: B92, 25.Dec.2023, 00:29

Blizu su: Potpuno preuzimaju Gazu?

Portparol Izraelskih odbrambenih snaga, kontraadmiral Danijel Hagari, rekao je da se izraelska vojska približava potpunoj "operativnoj kontroli“ severne Gaze.

"Trupe IDF-a nastavljaju kopnene operacije u Kan Junisu, a istovremeno se pripremaju da prošire aktivnost na dodatna područja pojasa, sa naglaskom na južni deo“, rekao je Hagari, prenosi Glas Amerike.

U severnoj Gazi, izraelski vazdušni napadi pogodili su oblasti Džabalije tokom noći, dok su u južnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Gazi pogodili Kan Junis, rodno mesto i bazu lidera Hamasa Jahje Sinvara. Intenzivne borbe nastavljene su rano jutros.

Izrael je saopštio da je postigao skoro potpunu operativnu kontrolu nad severom Gaze napavši oko 200 ciljeva u Gazi tokom proteklog dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.