Bliži se kraj radova - Balkanska do 1. decembra

Izvor: Mondo, 16.Nov.2018, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bliži se kraj radova - Balkanska do 1. decembra

Radovi u Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića biće završeni 15. decembra, a u Balkanskoj ulici - do 1. decembra

Foto: MONDO/Danijela Pašić

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović i predsednica opštine Savski venac Irena Vujović obišli su danas završne radove u Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića, za šta je Grad Beograd izdvojio 140 miliona dinara.

Prema Vesićevim rečima, na ovom bulevaru dodata >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je jedna saobraćajna traka, a biciklistička staza je izmeštena sa kolovoza i postavljena je sa strane.

"Zaustavljanje trolejbusa je bio jedan od većih problema, a to smo rešili tako što sada svaki trolejbus ima svoju nišu, što neće otežavati i zaustavljati saobraćaj", rekao je on i dodao da će ovi radovi, koji su započeti 20. septembra, biti završeni 15. decembra.

Vesić je pojasnio i da su na ovoj saobraćajnici promenjene i vodovodne cevi koje su predstvljale veliki problem u ovom delu grada.

Počela rekonstrukcija Bulevara kneza Aleksandra

"Ovde su zamenjene vodovodne cevi, kao i rasveta, tako da uređenje ove ulice predstavlja dokaz kako treba da se radi kvalitetna rekonstrukcija. Rađena je analiza saobraćaja za narednih 20 godina, što znači da su sve faze radova prilagođene i siguran sam da se na ovim ulicama neće skoro intervenisati, već da će se koncentracija usmeriti na druge ulice i probleme", naglasio je zamenik gradonačelnika, a prenosi gradska uprava.

Vesić je podsetio da će radovi u Balkanskoj ulici biti završeni do 1. decembra zbog nepredviđenih radova na dotrajaloj instalaciji koja je potpuno promenjena.

"Bolje je zakasniti sa rokom i uraditi kvalitetno rekonstrukciju, nego da se ponovo za dve godine raskopava ulica i popravljaju kvarovi", rekao je on i dodao da su trotoari uređeni, a da su u toku radovi na popločavanju.

Irena Vujović je precizirala da će Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića, koji je uređen po najmodernijim standardima, koristiti svim sugrađanima, napominjući da su u toku radovi i u Ulici Ljutice Bogdana i Bulevaru vojvode Putnika.

"Pored uređenja ovih velikih saobraćajnica sve do Belog dvora, sledeće godine očekujemo i rekonstrukciju kompletne Ulice kneza Miloša, kao i Savske i Resavske ulice, što će zaista umnogome značiti žiteljima opštine Savski venac", rekla je ona i dodala da je uskoro otvaranje parka u Ulici Koste Glavinića i početak radova u parku Ljutice Bogdana.

Govoreći o radovima u Balkanskoj ulici, Irena Vujović je dodala da je ova ulica konačno dobila kvalitetnu rekonstrukciju.

"U Balkanskoj se trenutno postavlja kocka, tako da ova ulica, koja će biti ulica starih zanata, umnogome će dobrineti drugačijem izgledu opštine Savski venac", zaključila je Vujovićeva.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.