Bliski susret američkog i iranskog lovca

Izvor: Vesti-online.com, 15.Mar.2013, 05:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bliski susret američkog i iranskog lovca

Iranski borbeni lovac pokušao je da spreči let američke bespilotne letelice dron, ali je od toga odustao kada su se pojavila dva aviona vazduhoplovstva SAD.

Prema saopštenju Pentagona, nije bilo vatrenog okršaja između iranskog i američkih aviona.  Kako navodi Pentagon, incident se dogodio u međunarodnom prostoru, i prema AFP-u, pokazuje kako je lako da zbog varnice dođe do sukoba dve zemlje.

Portparol Pentagona Džordž Litl rekao je da se u jednom trenutku >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << iranski avion F-4 našao na oko 25 kilometara od drona koji se nalazio u rutinskom osmatračkom letu.

Slično se dogodilo i u novembru prošle godine, kada je iranski lovac pucao na ovu letelicu, što je prouzrokovalo oštar protest SAD.

Mesec dana nakon toga, Iranci su uspeli da se dokopaju špijunske dron leteilice Sentinel pošto je pala na teritoriju te zemlje.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.