Blinken poručio Hamasu: Prihvatite

Izvor: B92, 05.Mar.2024, 20:34

Blinken poručio Hamasu: Prihvatite

Američki državni sekretar Entoni Blinken pozvao je danas Hamas da prihvati "trenutni prekid vatre" sa Izraelom,

Poziv Hamasu je usledio pošto su se pregovori u Kairu između te grupe i egipatskih i katarskih posrednika približili kraju.

"Imamo priliku za trenutni prekid vatre koji može vratiti taoce kućama, što može dramatično povećati količinu humanitarne pomoći koja stiže Palestincima kojima je očajnički potrebna, a zatim i postaviti uslove za trajno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rešenje“, rekao je Blinken tokom posete katarskog premijera šeika Muhameda bin Abdulrahmana Al Tanija Vašingtonu, preneo je Tajms of Izrael.

Blinken je kazao da je na Hamasu da donese odluke o tome da li je spreman da se angažuje u tom prekidu vatre. On je istovremeno pre sastanka sa Al Tanijem, pozvao Izrael da maksimalno upotrebi "sva moguća sredstva" za dopremanje humanitarne pomoći u Gazi, rekavši da je trenutna situacija u gusto naseljenoj enklavi neprihvatljiva i neodrživa, preneo je Rojters.

Blinken je, takođe, kazao da upravo sada postoji prilika da se postigne trenutni prekid vatre u ratu između Izraela i Hamasa, ali da je odgovornost na palestinskoj militantnoj grupi da se uključi u te pregovore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Blinken poručio Gancu: Izrael mora da omogući pristup pomoći u Gazu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Mar.2024

Američki državni sekretar Entoni Blinken rekao je danas izraelskom ministru Beniju Gancu na sastanku da Izrael mora hitno da reaguje kako bi omogućio pristup više pomoći civilima u Pojasu Gaze, saopštio je danas portparol Stejt departmenta Metju Miler.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.