Blagojević: Realizacija projekata zaštite od poplava

Izvor: Studio B, 18.Maj.2015, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blagojević: Realizacija projekata zaštite od poplava

Direktor Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja Marko Blagojević izjavio je da ove godine počinje realizacija niza projekata vrednih najmanje 70 miliona evra koja je namenjena unapređenju zaštite od poplava.

Blagojević je na TV Pink najavio da bi u roku od dve do tri nedelje trebalo da bude gotov nacrt zakona o upravljanju rizikom od elementarnih nepogoda.

Direktor Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja je rekao da je 2015. godina >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << prevencije i da bi taj zakon trebalo da postavi održiv sistem koji bi se starao i o prevenciji i o obnovi.

Blagojević je najavio rad na sistemskim rešenjima i novo telo umesto Kancelarije, ističući da se sarađuje sa UN, Svetskom bankom i EU kako bi se stvorio moderan, prema međunarodnim standardima, utvrđen sistem, koji bi trebalo da se bavi prevencijom.

On je istakao da je izlobirano da EU ostane pri tome da bude organizovana nova konferencija na kojoj će svim donatorima, koji su doprineli obnovi i u Srbiji i u BiH, biti rečeno šta je urađeno i najavio

"imaćemo priliku krajem juna".

"Izaći ćemo pred njih sa rezultatima, ali i sa planovima za budućnost, šta je to što planiramo da radimo, kako bi smo se bolje štitili", najavio je Blagojević.

Do sada je isplaćena pomoć za 19.918 porodica širom Srbije, ukupne vrednosti četiri milijarde i 720 miliona dinara, naveo je Blagojević.

On je dodao da u oko 1.200 slučajeva postoje osnovi sumnje da je do priznavanja pravne pomoći došlo davanjem lažne izjave.

Cilj krivičnih prijava nije krivično gonjenje, bilo koga radi samog gonjenja, nego se nastoji da novac ode u prave ruke i da pomoć ode tamo gde je neophodna, rekao je Blagojević.

Više od 57.000 pojedinaca, građana i preduzeća iz Srbije, građana i preduzeća iz inostranstva je investiralo u obnovu, dodao je Blagojević.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.