Bivši službenik vojske SAD u zatvoru zbog mita u Iraku

Izvor: Blic, 13.Mar.2013, 00:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši službenik vojske SAD u zatvoru zbog mita u Iraku

Bivši službenik američke vojske osuđen je danas na 13 godina zatvora zbog uzimanja četiri miliona dolara mita u Iraku, saopštilo je tužilaštvo Sjedinjenih Američkih Država.

Džon Alfi Salama Markus bio je zaposlen u korupsu inženjerije u Iraku.

Vlasti tvrde da je uzimao mito od dvojice zaposlenih u kompanijama koje su htele da sklope ugovore sa SAD u Iraku. On im je zauzvrat odavao poverljive informacije.

Kompanije su tako dobile ugovore vredposti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << veće od 50 miliona dolara.

Salama Markus je novac prebacio iz stranih banaka na račune u SAD, a vlasti kažu da je tim novcem izgradio i kuću od 1,1 milion dolara.

Salama Markus je priznao krivicu za prevaru, pranje novca i nepodnošenje izveštaja Ministarstvu finansija.

Povezane vesti: Apelacioni sud: Zatvor za korumpirane lekare i advokate Bivši gradonačelnik Nju Orleansa optužen za korupciju Ublažena kazna bivšem šefu policije u Obiliću Dan uoči povlačenja američkih snaga u napadima u Iraku ubijeno najmanje 48 ljudi Američki Hrvat osuđen na 14 godina zatvora zbog prevare

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.