Bivši rektor Univerziteta u Prištini osuđen za prevaru

Izvor: N1 televizija, 18.Okt.2017, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši rektor Univerziteta u Prištini osuđen za prevaru

Osnovni sud u Prištini izrekao je kaznu zatvora od godinu dana, uslovno na dve godine, bivšem rektoru Univerziteta u Prištini i bivšem predsedniku Ustavnog suda Enveru Hasaniju zbog prevara u vreme kada je bio na funkciji.

Sud je takođe na po šest meseci zatvora osudio šefa nabavki u Rektoratu Univerziteta Hakifa Veljiua i direktora Instituta za međunarodne studije u Tirani Aljberta Rakipija, koji su takođe optuženi za pronevere u vreme kada je Hasani vodio univerzitet.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
Prema presudi, oni kaznu mogu da plate i izbegnu odlazak u zatvor.

Sud je presudom obavezao osuđene da solidarno u roku od 90 dana Univerzitetu u Prištini vrate iznos od 70.000 evra kao i stavio van snage sporni ugovor o prevođenju univerzitetske literatura sa engleskog na albanski jezik.

Ugovorom koji je sačinjen 5. decembra 2012. je bilo određeno da se za prevod 1.000 reči isplati iznos od 12.65 evra, a u falsifikovanom ugovoru iznos je ostao isti, ali je navedeno da se plaća za prevod 1.000 karaktera, umesto za 1.000 reči, što je autoru prevoda, Institutu za međunarodne studije pribavilo protivzakonitu korist od 70.427 evra.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.