Bivši komandant OVK vodi Nacionalni savet Albanaca

Izvor: Mondo, 27.Okt.2014, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši komandant OVK vodi Nacionalni savet Albanaca

Prema preliminarnim rezultatima izbora za Nacionalni savet Albanaca u Srbiji , predsednik tog tela biće nekadašnji politički komandant Glavnog štaba Oslobodilačke vojske Bujanovca, Preševa i Medveđe (OVPMB) Jonuz Musliu.

Foto: Screenshot Youtube

Kako je najavio predsednik Partije demokratskog delovanja (PDD) i narodni poslanik Riza Halimi, Musliu (trenutno predsednika SO Bujanovac) je kandidat dve liste, koje su ukupno osvojile devet mesta u Nacionalnom savetu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Albanaca.

Halimi je rekao da je Koalicija za prava Albanaca, koju čine njegov PDD i Demokratska unija Albanaca Rahmija Zulfijua, osvojila šest mesta u Nacionalnom savetu.

Isti broj mesta je osvojila i Koalicija ujedinjenih Albanaca, na kojoj su Demokratska partija Albanaca Ragmija Mustafe i Pokeret za demokratski progres Jonuza Musliua, komandanta preševske "ekspoziture" zloglasne Oslobodilačke vojske Kosova.

Tri mesta u Nacionlnom savetu Albanaca osvojila je lista koju predvode Demokratska partija Nagip Arifiu i Demokratska unija doline (DUD) Skendera Destanija.

Halimi je rekao da su se tokom jučerašnjeg glasanja na biralištima u opštini Preševo javljali problemi, jer je bilo brojnih slučajeva da glasači nisu upisani na biračkim mestima u mestu stanovanja, već u drugim mesnim zajednicama.

Bilo je problema i prilikom naknadnog upiska u biračke spiskove, pa je tako u Medveđi po tom osnovu upisano 400 birača, a u Bujanovcu i Preševu nijedan, rekao je Halimi i dodao da će od nadležnog ministarstva zatražiti objašnjenje za takvo postupanje.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Nacionalni savet Albanaca vodi bivši komandant OVK

Izvor: Telegraf.rs, 27.Okt.2014

Predsednik Partije demokratskog delovanja (PDD) i narodni poslanik Riza Halimi je rekao da su se tokom jučerašnjeg glasanja na biralištima u opštini Preševo javljali problemi, jer je bilo brojnih slučajeva da glasači nisu upisani na biračkim mestima u mestu stanovanja, već u drugim mesnim zajednicama..Prema...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.