Bivsi brazilski predsednik pušten iz zatvora

Izvor: B92, 09.Nov.2019, 00:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivsi brazilski predsednik pušten iz zatvora

Brazilija -- Bivši brazilski predsednik Luiz Injasio Lula da Silva pušten je u petak iz zatvora, u kojem je bio od aprila 2018.

Brazilski sud je naredio da Da Silva bude pušten iz zatvora nakon odluke Vrhovnog suda da nijedan gradjanin ne može da bude u zatvoru dok na svoju presudu ne iskoristi sve mogućnosti žalbi višim sudskim instancama, javio je AP.

Američka agencija podseća da se i dalje procesuira Da SIlvina žalba na presudu koja ga je dovela do stavljanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iza rešetaka, a koja se odnosi na besplatno obnavljanje njegovog apartmana na plaži u državi Sao Paulo u sklopu mita.

Da Silva je posle izlaska iz federalne policijske zgrade u Kuritibi poljubio svoju devojku i pozdravio više stotina okupljenih koji su došli da mu iskažu podršku, dodaje Asošijejted pres.

AP dodaje i da je na predsedničkim izborima 2018. Da Silva koji je bio predsednik od 2003. do 2010. važio za favorita, ali da ga je pomenuta presuda omela da se kandiduje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bivši predsednik Brazila Lula izašao iz zatvora

Izvor: Beta, 09.Nov.2019

Bivši predsednik Brazila Luis Injasio Lula da Silva pušten je danas na slobodu, a ispred zatvora na jugu zemlje su ga dočekale pristalice.Lula da Silva (74) je pešice izašao sedišta federalne policije gde je bio zatvoren posle presude za korupciju.Bivši predsednik od početka tvrdi da nije kriv...

Nastavak na Beta...

BIVŠI BRAZILSKI PREDSEDNIK PUŠTEN IZ ZATVORA: Da Silva prvo poljubio svoju devojku, više stotina pristalica se okupilo da ga pozdravi! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 09.Nov.2019

Bivši brazilski predsednik Luiz Injasio Lula da Silva pušten je u petak iz zatvora, u kojem je bio od aprila 2018.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.