Biskupi za smanjenje broja abortusa

Izvor: S media, 20.Maj.2010, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biskupi za smanjenje broja abortusa

Medjunarodna biskupska konferencija svetih Ćirila i Metodija najavila je danas saradnju sa Srpskom pravoslavnom crkvom radi smanjenja broja abortusa maloletnica u Srbiji.

Zrenjaninski biskup i sekretar konferencije Ladislav Nemet rekao je na zasedanju u Domu biskupije u Zrenjaninu da Srbija ima najveći procenat maloletničkih abortusa u Evropi i da je natalitet medju "najnegativnijima u svetu".

Medjunarodna biskupska konferencija svetog Ćirila i Metodija sa sedištem >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u Beogradu obuhvata devet biskupa iz Srbije, Makedonije i Crne Gore.

Biskupska konferencija izrazila je zbrinutost zbog sporosti procesa vraćanja imovine oduzete posle Drugog svetskog rata i ukazala na probleme verskog života katolika.

Nemet je naveo kao prvi problem izučavanje veronauke u školama, a da je veliki problem i emitovanje Radio Marija.

"Nažalost već unazad nekoliko godina nemamo razumevanje Republičke radiodifuzne agencije da nam daju lokalne frekvencije tamo gde imamo najviše katolika, a dobili smo ih tamo gde skoro i nemamo nikoga", rekao je Nemet.

Čuli smo i da je Vlada Srbije počela da štedi i radikalno je smanjila broj zaposlenih u Direkciji za restituciju, što opravdano u nama radja strah da će se proces restitucije još više odužiti, dodao je Nemet.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.