Bilt u Beogradu

Izvor: RTS, 08.Dec.2010, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bilt u Beogradu

Švedska daje potpunu podršku evropskom putu Srbije, izjavio ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić, posle razgovora sa šefom švedske diplomatije Karlom Biltom. Značajan napredak Srbije u pogledu evrointegracija.

Ministar spoljnih poslova Švedske Karl Bilt boravi u poseti Beogradu, gde se sastao sa ministrom spoljnih poslova Srbije Vukom Jeremićem.

Ministri spoljnih poslova Srbije i Švedske, Vuk Jeremić i Karl Bilt, složili su se da će 2011. biti od >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << presudnog značaja za evropske integracije Zapadnog Balkana.

Jeremić je, posle razgovora sa šefom švedske diplomatije Karlom Biltom, rekao da Stokholm daje potpunu podršku Srbiji i Zapadnom Balkanu na putu ka EU.

"Naredna godina biće od posebnog značaja za Balkan, posebno kada je reč o evropskim integracijama", izjavio je, danas, ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić, dodavši da je cilj Beograda dobijanje zvaničnog statusa kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

Uz ocenu da predstoji teška ekonomska godina, Jeremić je izrazio nadu da će u 2011. biti pređene neke linije iza kojih više nema povratka, pre svega, kad je reč o evropskim integracijama.

Ministar Jeremić je posebno istakao da između Srbije i Švedske postoji visok stepen razumevanja, kada je reč o procesu evrointegracija Srbije i zahvalio na podršci koju zvanični Stokholm pruža i Srbiji i drugim zemljama Zapadnog Balkana na putu ka EU.

Sledeća godina ključna za evrointegracije

"Srbija će u 2011. godini preuzeti predsedavanje u tri ključne regionalne inicijative. Naša regionalna politika biće usmerena kroz te organizacije, ali i ka punoj normalizaciji i stabilizaciji prilika na Balkanu i ubrzanju evropskih integracija za sve zajedno", izjavio je Jeremić.

Ministar spoljnih poslova Švedske Karl Bilt rekao je da je Srbija ostvarila veliki napredak u pogledu evropskih integracija, iako postoje neka nerešena pitanja.

"Napredak koji je Srbija postigla veoma će se ceniti, iako postoje određena nerešena pitanja", rekao je Bilt na konferenciji za štampu, posle sastanka sa srpskim kolegom Vukom Jeremićem.

Prema Biltovim rečima, naredne nedelje, biće održan sastanak na kome će biti razmatrano pitanje proširenja EU.

Šef švedske diplomatije je, povodom predstojećih izbora na Kosovu i dijaloga Beograda i Prištine, izrazio nadu u ostvarenje brzog napretka.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šef švedske diplomatije danas u Beogradu

Izvor: Blic, 08.Dec.2010

BEOGRAD - Šef švedske diplomatije Karl Bilt doputovaće danas u Beograd, gde će se sastati sa ministrom spoljnih poslova Srbije Vukom Jeremićem...Šefovi diplomatija dve zemlje će, nakon susreta, održati zajedničku konferenciju za novinare, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije...Bilt...

Nastavak na Blic...

Šef švedske diplomatije danas u Beogradu

Izvor: TimockeVesti.net, 08.Dec.2010

BEOGRAD Šef švedske diplomatije Karl Bilt doputovaće danas u Beograd, gde će se sastati sa ministrom spoljnih poslova Srbije Vukom Jeremićem.....Procitajte celu vest na izvornoj stranici ...Procitajte ceo tekst na izvornoj stranici . Opširnije..

Nastavak na TimockeVesti.net...

Jeremić - Bilt

Izvor: Beta Video, 08.Dec.2010

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić sastao se danas u Beogradu šefom diplomatije Švedske Kom Biltom. (Pokrivalice)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.