Biljana Popović Ivković odgovorila Krdžiću

Izvor: N1 televizija, 29.Dec.2016, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biljana Popović Ivković odgovorila Krdžiću

Državna sekretarka u ministarstvu unustrašnjih poslova, Biljana Popović Ivković, otvorenim pismom odgovorila je na otvoreno pismo koje je bivši načelnik saobraćajne policije u Čačku Dragoslav Krdžić uputio ministru Nebojši Stefanoviću. Popović Ivković Krdžiću poručuje: "Ne bih vam bila u koži".

Dragoslav Krdžić je u otvorenom pismu upitao Stefanovića da li je hapšenje 30 saobraćajnih policajaca moralo da se obavi u pisustvu žandarmerije u punoj opremi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
On je istakao da su krivične prijave podnete i protiv saobraćajaca koji nisu primili mito već prekršioce blažih prekršaja pustili uz opomenu. Krdžić pita da li prevencija više ne postoji i da li je "koreografija" sa Žandarmerijom udvaranje građanima.

Bivši načelnik je ministra, koji je poručio da nema nedodirljivih, podsetio i na slučaj Savamala i upitao da li će država i tu otkiriti vinovnike ili rasvetliti ubistvo vojnika na Topčideru.

Državna sekretarka u MUP-u odgovorila je Krdžiću da razume njegovu srdžbu i dodala da se kao bivši načelnik verovatno oseća odgovornim jer kao pretpostavljeni nije dosledno i rigorozno primenjivao politiku sprovođenja Zakona o bezbednosti saobraćaja.

"Rezultati rada dok ste Vi bili na čelu saobraćajne policije u PU Čačak bili su poražavajući. Treba li da Vas podsetim da je u vreme Vašeg službovanja godišnje u proseku bilo više od 1.400 saobraćajnih nesreća. Nakon Vašeg udaljenja iz službe taj broj je prepolovljen. Da li je to ta prevencija o kojoj govorite? Pa kada ste tako sposobni, zašto niste primenili preventivne mere i sprečili stradanje ljudi?", upitala je Popović Ivković.

Ona dodaje da je njegovo udaljavanje sa mesta načelnika usledilo pokretanjem disciplinskog postupka zbog nepoštovanja zakona i teške povrede službene dužnosti.

"Na koga onda da se ugledaju policijski službenici, ako je prvi čovek čačanske saobraćajne policije iznad zakona? Sopstvenim primerom se uče i drugi, zar ne? Jednom ukaljan obraz je uvek ukaljan obraz, otuda ne čudi Vaša potreba za javnim obraćanjem, jer, ne branite Vi policijske službenike, Vaše dojučerašnje kolege, već pokušavate da abolirate sopstvenu sramotu", napisala je državna sekretarka i optužila Krdžića da inspiriše svoje kolege i šalje poruku da je dozvoljeno "kraduckati".

Ona istakla da su tokom 2016. godine realizovane četiri akcije, pored ove u Čačku, u kojima je uhapšeno ukupno 39 osoba, među kojima su jedan zamenik načelnika, pomoćnik komandira, kao i jedan građanin. Akcijom su bile obuhvaćene PU u Beogradu, Jagodini, Kraljevu, kao i Subotici.

"Ibarska magistrala prepoznata je kao problematičan putni pravac, a saobraćajni policajci na toj deonici kao lica koja nevršenjem službene dužnosti generišu problem, jer ne sankcionišu učinioce saobraćajnih prekršaja. Kažete, represija se primenjuje kada prevencija ne daje rezultate? Da li je prevencija gospodine Krdžiću kada ruku stavite u tuđ džep? Da li je prevencija kada učinioca saobraćajnog prekršaja nesmetano pustite bez kazne i stvorite mu osećaj da se krivica može izbeći? Toliko o Vašem iskustvu i školama koje ste završili!", napisala je državna sekretarka.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Otvoreno pismo Biljane Popović bivšem načelniku saobraćajne policije u Čačku

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Dec.2016

Državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije Biljana Popović Ivković danas je u otvorenom pismu bivšem načelniku saobraćajne policije u Čačku Dragoslavu Krdžiću napisala da nije dosledno i rigorozno primenjivala politiku sprovođenja Zakona o bezbednosti saobraćaja i da su...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.