Bild: Ubistvo u Alpima povezano sa Sadamom Huseinom

Izvor: Blic, 29.Okt.2012, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bild: Ubistvo u Alpima povezano sa Sadamom Huseinom

Saad al Hili (50), muškarac sa britanskim i iračkim državljanstvom, koji je sa suprugom i taštom ubijen prošlog meseca u misterioznoj pucnjavi u francuskim Alpima, imao je pristup bankovnom računu povezanom sa pokojnim iračkim liderom Sadamom Huseinom, objavio je danas na svom vebsajtu nemački dnevnik "Bild".

Pozivajući se na izvor nemačke obaveštajne službe BND, "Bild" tvrdi da je otac ubijenog Al Hilija držao u švajcarskoj banci račun Sadamove partije Baas i da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je, prošle godine, nakon smrti svog oca, sam al-Hili dobio pristup tom računu na kome se nalazilo oko milion evra, prenosi francuska agencija AFP.

Isti izvor kaže da je BND decenijama nadzirao finansijske transakcije između Iraka i Zapada. BND je odbio da komentariše pisanje "Bilda", ističe AFP.

Francuski tužioci su izjavili ranije ovog meseca da na računu u švajcarskoj banci koji je nadgledao Al Hili a koji je otvorio njegov otac nije duže vremena bilo transakcija.

Al-Hili, njegova supruga i tašta, pronađeni su mrtvi u automobilu u francuskim Alpima prošlog meseca. Al Hili je za sobom ostavio dve male kćerke. Tada je ubijen i jedan Francuz, biciklista, koji je očigledno bio slučajni svedok.

Povezane vesti: Francuska: Uhapšeno 20 ljudi zbog pranja novca od narkotika Ubijen osumnjičeni za bombaški napad u Parizu Nova generacija srpskih plaćenika stasala u EU Masakr u Alpima ima potpis srpske mafije Bahrein: Policija pucala na šiitske demonstranate, više ranjeno

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ubistvo u Alpima povezano sa Sadamom Huseinom?

Izvor: Press, 29.Okt.2012

Saad al Hili (50), muškarac sa britanskim i iračkim državljanstvom, koji je sa suprugom i taštom ubijen prošlog meseca u misterioznoj pucnjavi u francuskim Alpima, imao je pristup bankovnom računu povezanom sa pokojnim iračkim liderom Sadamom Huseinom, objavio je danas na svom vebsajtu nemački...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.