Izvor: RTS, 30.Sep.2022, 10:43

Bilčik sa poslaničkim grupama u Skupštini Srbije

Završeni sastanci predstavnika poslaničkih grupa u Narodnoj skupštini sa izasalanikom Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Biličikom.
Sa Bilčikom su u Domu Narodne skupštine razgovarali predstavnici vladajućih, ali i većine opozicionih stranaka.

Bilčik je juče razgovarao sa poslanicima vladajućje većine iz Srpske napredne stranke, ali i Socijalističke partije Srbije, kao i sa predstavnicima opozicicije, poslanicima Stranke slobode >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i pravde i Demokratske stranke.
Razgovore je danas nastavio sa predstavnicima Zeleno-levi klub, Ne davimo Beograd, Moramo, kao i sa posalnicima POKS-a.
Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju sastao se u toku dana i sa poslanicima Saveza vojvođanskih Mađara i predstavnicima poslaničkog kluba Evropski regioni.
Kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović rekao je, posle sastanka sa Bilčikom, da je "neodrživo da se Srbija ne odredi prema činjenicama u vezi sa ruskom agresijom".
Zelenović je novinarima preneo da će stranka Zajedno nastojati da temu pozicije Srbije prema Rusiji postavi kao najvažniju temu u društvu i da se o tome razgovara u parlamentu.
Ukazao je da je važno da građani znaju da se Srbija nalazi u vrlo delikatnoj situaciji i da treba da se napravi strateški dogovor sa EU oko evropskih integracija.
Predstavnici poslaničke grupe Zeleno-levi klub, Ne davimo Beograd, Moramo posle sastanka sa izvestiocem Evropskog paralmenta za Srbiju kazali su da su razgovarali o stanju demokratije u Srbiji, izbornim uslovima, funkcionisanju parlamenta, ali i stanju u medijima.
Šef poslaničke grupe Radomir Lazović rekao je Tanjugu posle sastanka da su ukazali na najvažnije stvari koje poslanici tog kluba vide u radu parlamenta,ali i na to da mediji ne rade adekvatno svoj posao.
Zamenica šefa poslaničke grupe Biljana Đorđević kazala je da da su upoznali Bilčika s problemima koje su uočili tokom izborne kampanje, s odugovlačenjem u objavljivanju rezultata izbora i sa trenutnom situacijom u vezi s formiranjem vlade. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.