Bilateralne konsultacije sistema odbrane Srbije i Bugarske

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Mar.2016, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bilateralne konsultacije sistema odbrane Srbije i Bugarske

Predstavnici ministarstva odbrane i oružanih snaga Srbije i Bugarske održaće u prvoj polovini ove godine odbrambene bilateralne konsultacije čiji će cilj biti unapređenje saradnje dve države u toj oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Kako se navodi u saopštenju danas su se u Domu Vojske u Nišu sastali ministri odbrane dve zemlje Zoran Đorđević i Nikolaj Nenčev koji su razgovarali o migracionoj krizi i ulozi oružanih snaga, kao i o saradnji u oblasti >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << odbrane.

Visoki zvaničnici osudili su terorističke akcije u Briselu i istakli da je više nego ikada neophodna saradnja radi neutralisanja terorističkih pretnji.

Ministri su konstatovali da prirodne nepogode ne poznaju granice, i da nameću potrebu za saradnjom dve države i vojske.

Posle sastanka, ministar Nenčev rekao je da je veoma zadovoljan razgovorima za koje je ocenio da su bili ispunjeni optimizmom, zbog čega je zahvalio srpskom ministru odbrane.

"Razgovarali smo o mogućnosti saradnje i realizacije mnogih projekata, ne samo u oblasti bezbednosti, već i oblasti obrazovanja, vojnog zdravstva, i verujem da će ovaj sastanak doneti nov zamah našoj saradnji", istakao je gost iz Bugarske.

Sastanku ministara odbrane prisustvovali su zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Jovica Draganić, zamenik ministra odbrane Bugarske Dimitar Kjumjurdžijev, zamenik načelnika Štaba odbrane te zemlje Plamen Atanasov, ambasador Bugarske u Beogradu Angel Dimitrov.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.