Bil Gejts u Pakistanu, zainteresovan za vakcine FOTO

Izvor: B92, 17.Feb.2022, 15:15

Bil Gejts u Pakistanu, zainteresovan za vakcine FOTO

Islambad -- Suosnivač Majkrosofta Bil Gejts je u svojoj prvoj poseti Pakistanu tokom koje se sastao sa premijerom Imranom Kanom.

Sa njim je razgovarao pored drugih važnih pitanja i o iskorenjivanju dečije paralize.

Tokom sastanka, Bil Gejts je pozdravio napore Pakistana za iskorenjivanje poliomijelitisa iz zemlje i rekao da je zemlja bez poliomijelitisa godinu dana zahvaljujući naporima radnika dečje paralize i saradnje roditelja.

On je rekao da će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Fondacija Bil & Melinda Gates nastaviti saradnju sa Pakistanom.

Po dolasku u Islamabad ranije danas, filantrop je posetio Pakistanski program poliomijelitisa gde je upoznat sa kampanjom iskorenjivanja dečije paralize, napretkom i izazovima u zemlji.

Poseti je prisustvovao i specijalni pomoćnik premijera za zdravstvo dr Fejsal Sultan.

Gejts je takođe posetio Nacionalni komandni i operativni centar (NCOC) gde se sastao sa saveznim ministrom za planiranje Asadom Umarom i drugim visokim zdravstvenim zvaničnicima.

U izjavi koju je izdalo nacionalno telo za kovid 19, Gejts je zajedno sa svojom delegacijom prisustvovao prepodnevnoj sednici na kojoj su bili obavešteni o ulozi i metodologiji NCOC-a, dostignućima od početka pandemije, nedavnoj situaciji sa kovid 19 širom Pakistana i različitim protokolima.

Vlada je postavila da kontroliše širenje bolesti i obezbedi javnu bezbednost i dobrobit.

Delegaciji koja je posetila predstavljen je sveobuhvatan pregled napora Pakistana protiv kovid 19.

Bil Gejts se veoma zainteresovao za različite inicijative NCOC-a, posebno za mere za sprovođenje strategije pametnog zaključavanja i mikro pametnog zaključavanja i režim administracije vakcina u Pakistanu koji je omogućio vlastima da formulišu i sprovedu sveobuhvatan odgovor na kovid 19, navodi se u saopštenju.

Govoreći tom prilikom, šef NCOC-a Asad Umar je odao priznanje za napore Bila Gejtsa i njegove fondacije da podrže inicijative kovid 19 u Pakistanu.

Gejts je cenio uspeh Pakistana u borbi protiv kovid 19 uprkos ograničenjima resursa i uvođenju odličnih inicijativa i mera za bezbednost javnog zdravlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.