Bijenale keramike u holu RTS-a

Izvor: RTS, 11.Okt.2011, 22:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bijenale keramike u holu RTS-a

Izložba radova, u okviru bijenala keramike, otvorena je u zgradi Radio-televizije Srbije. Ovogodišnji Gran-pri dobila je keramičarka Iva Kukurić za moderan rad nastao na keramičkom kolu u klasičnoj tehnici - kamenini.

Bijenale keramike održava se u Beogradu 32 godine, a prvi put izložba se, u organizaciji Udruženja likovnih umetnika primenjene umetnosti i dizajnera Srbije, održava u holu RTS-a.

Najznačajnija nagrada, Gran-pri Bijenala, pripao je Ivi Kukurić >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za moderan rad nastao na keramičkom kolu u klasičnoj tehnici - kamenini.

Dve ravnopravne plakete Bijenala dobile su Jasmina Pejčić i Vesna Šaula.

Za ovogodišnju postavku Savet izložbe je odabrao oko 60 radova, posuda, panoa, instalacija.

Keramičari se slažu - prostor RTS-a odlično odgovara njihovim ostvarenjima.

Mnogo im znači i to što će zahvaljujući našoj kući dobiti bolji medijski prostor, što je od presudnog značaja za popularizaciju keramičke umetnosti.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otvoren 16. Bijenale keramike

Izvor: Blic, 12.Okt.2011, 10:55

Ministar kulture, informisanja i informacionog društva Predrag Marković u Holu Radio-televizije Srbije otvorio je 16. Bijenale keramike i uručio Veliku nagradu bijenala Ivi Kukurić i plakete Jasmini Pejčić i Vesni Sauli..."Kada jedna važna informaciona ustanova, kao što je Javni servis RTS-a...

Nastavak na Blic...

Bijenale keramike u Holu RTS-a

Izvor: Mondo, 12.Okt.2011

U Holu Radio-televizije Srbije do 30. oktobra traje izložba u kojoj je učestvovalo 46 umetnika.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.