Bijeliću zadržavanje od 48 sati

Izvor: B92, 14.Apr.2014, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bijeliću zadržavanje od 48 sati

Beograd -- Bivšem gradskom menadžeru Aleksandru Bijeliću i njegovim bivšim saradnicima, osumnjičenim za zloupotrebu položaja, određeno policijsko zadržavanje od 48 sati.

Oni će sutra ili prekosutra biti saslušani kod nadležnog tužioca u Višem sudu zbog sumnji da su zloupotrebili službeni položaj, rekao je novinarima advokat Nebojša Perović, koji zastupa direktora preduzeća "Balkan gradnja" Milana Zekića.

Perović je, ispred zgrade beogradske policije, rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << novinarima da, s obzirom na to da je osnivaču preduzeća "Balkan gradnja" Stanku Božiću pozlilo i da je kolima Hitne pomoći prevezen u Urgentni centar, da postoji verovatnoća da mu rešenje o policijskom zadržavanju možda nije ni uručeno.

On je dodao da Bijelić i njegovi bivši saradnici danas nisu saslušani zbog sumnji u malverzacije u vezi sa rekonstrukcijom Bulevara kralja Aleksandra u Beogradu, već da im je samo uručeno rešenje o policijskom zadržavanju.

DS upozorava da je na delu politilčki proces koji za cilj ima kriminalizaciju DS-a i bivšeg gradonačelnika Dragana Đilasa. Demokrate traže da se Aleksandru Bjeliću i Marku Blagojeviću omogući da se brane sa slobode.

"Odluka da se bivšem gradskom menadžeru Aleksandru Bijeliću i bivšem direktoru Agencije za investicije Marku Blagojeviću odredi policijsko zadržavanje do 48 sati, nakon drugog odlaska u policiju radi saslušanja koje nije održano, nema nikakve veze ni sa pravom ni sa pravdom. Ovo je samo još jedan dokaz da se radi o političkom procesu koji za cilj ima kriminalizaciju Demokratske stranke i Dragana Đilasa. Skandalozna je činjenica da je jedan režimski tabloid uživo prenosio informacije iz policije, čime je nastavljena nedopustiva praksa vođenja procesa kroz tabloide", saopštava DS.

Ta stranka zahteva da im se omogući da se brane sa slobode, s obzirom na to da su Bijelić i Blagojević pokazali da će se uredno odazvati svakom pozivu nadležnih organa, kao i da im se obezbedi pravo na fer i pravično suđenje, koje garantuju Ustav i zakoni Srbije.

Veljović: Ovde nema političke pozadine

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je Tanjugu da će oni u zakonskom roku biti predati Višem tužilaštvu u Beogradu na dalje procesuiranje.

"Ovde nema političke pozadine. Policija je, u skladu sa tužilaštvom, radila svoj posao u skladu sa zakonom i mi ćemo to i dalje raditi. Neće biti niko zaštićen, bez obzira na to o kome se radi i kakva je čija uloga", istakao je Veljović.

Prema njegovim rečima, policija je došla do saznanja da je firma "Balkan gradnja" favorizovana na tenderu za rekonstrukciju Bulevara kralja Aleksandra, jer su određene firme koje su bile daleko povoljnije odstranjene iz procesa javne nabavke.

"Nalog je bio da 'Balkan gradnja' dobije taj posao. Na osnovu izvršenih provera koje je sprovela Policijska uprava Beograd, u saradnji sa Višim tužilaštvom u Beogradu, utvrđeno je da je na ovaj način grad Beograd oštećen za iznos od preko šest miliona evra", precizirao je Veljović.

Aleksandar Bijelić, bivši direktor Agencije za investicije Marko Blagojević i još pet osoba saslušani su u subotu u predistražnom postupku u vezi sa rekonstrukcijom Bulevara kralja Aleksandra, saopštila je tada Direkcija policije i Policijska uprava Beograda, navodeći da se sumnja da je nezakonitim izborom ponuđača budžet Grada Beograda oštećen za oko šest miliona evra.

Lider DS Dragan Đilas rekao je u subotu da niko iz njegovog tima u vreme dok je bio gradonačelnik Beograda nije prekršio zakon, uključujući i Bijelića i Blagojevića.

"Ponosan sam na sve što sam uradio sa svojim timom i siguran sam da niko iz mog tima nije prekršio zakon i zahvaljujući tome Beograd danas izgelda kako izgleda", rekao je Đilas, na konferenciji za novinare.

Bijelić je na konferenciji za novinare, koja je održana prošle sedmice, izjavio da je sve radio po zakonu i da je spreman da se odazove pozivu nadležnih organa, a imovinu uredno prijavljivao.

On je tada, povodom medijskih napisa da će biti uhapšen, rekao da nema potrebe da se u tabloidima najavljuje njegovo hapšenje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bijelić na saslušanju u polciji

Izvor: Press, 14.Apr.2014

Bijelić, bivši direktor Agencije za investicije Marko Blagojević i još pet osoba saslušani su u subotu u okviru predistražnog postupka u vezi sa rekonstrukcijom Bulevara kralja Aleksandra, saopštila je tada Direkcija policije i Policijska uprava Beograd navodeći da se sumnja da je nezakonitim...

Nastavak na Press...

Određeno zadržavanje za Bjelića

Izvor: RTS, 14.Apr.2014

Zbog sumnje da su umešane u malverzacije prilikom rekonstrukcije Bulevara kralja Aleksandra, određeno policijsko zadržavanje protiv devet osoba, među kojima je bivši gradski menadžer Aleksandar Bijelić, kaže direktor policije Milorad Veljović. ..Direktor policije Milorad Veljović rekao je Tanjugu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.