Izvor: Beta, 11.Nov.2009, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biće pojednostavljen postupak stečaja

BEOGRAD, 11. novembra 2009. (Beta) - Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Srbije Mladjan Dinkić izjavio je u sredu da je Predlogom zakona o stečaju firmi predvidjeno pojednostavljivanje postupka stečaja.

Obrazlažući u Skupštini Srbije predlog tog zakon i izmene i dopune Zakona o Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika, Dinkić je rekao da su do sada postupak vodili stečajni upravnik i stečajno veće, a da se sada ukidaju veća.

Naveo je da je predloženim rešenjem predvidjeno da samo jedan stečajni sudija kao organ vrši stečaj, što će, kako je rekao, ubrzati postupak.

Dinkić je rekao da će biti unapredjen način izbora stečajnih sudija uvodjenjem slučajnog izbora preko kompjutera, tako da sudija trgovinskog suda neće uticati na izbor stečajnog sudije.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.