Biće Kenedi vs. Bajden; Prvi je teški antivakcinaš

Izvor: B92, 06.Apr.2023, 11:43

Biće Kenedi vs. Bajden; Prvi je teški antivakcinaš

Vašington -- Demokrata Robert F. Kenedi Džunior, aktivista protiv vakcina, kandidovao se u trci za predsednika na izborima 2024. godine.

Kenedi je u sredu podneo izjavu o kandidaturi Federalnoj izbornoj komisiji i na taj način izazvao aktuelnog predsednika Džozefa Bajdena za nominaciju demokrata, objavio je AP.

Kenedi (69), nećak američkog predsednika Džona F. Kenedija i sin njegovog ubijenog brata Roberta F. Kenedija, nekada je bio autor bestselera i advokat >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za životnu sredinu.

Kenedi je, međutim, pre više od 15 godina, postao jedan od vodećih glasova u pokretu protiv vakcinacije, tvrdeći da vakcine nisu bezbedne.

Stručnjaci za javno zdravlje, pa čak i članovi njegove porodice, opisali su njegov rad kao obmanjujući i opasan, objavila je američka agencija.

Kenedi je dugo bio uključen u pokret protiv vakcina, ali su se napori intenzivirali nakon pandemije i razvoja vakcina protiv korone.

Kenedijeva dobrotvorna organizacija protiv vakcina, Children's Health Defense, napredovala je tokom pandemije, a prihodi su se više nego udvostručili u 2020. godini na 6,8 miliona dolara, prema podnescima podnetim regulatornim organima za dobrotvorne organizacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vašington,   Izbori

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sin Roberta F. Kenedija izazvaće Bajdena u utrci za predsednika SAD-a

Izvor: Danas, 06.Apr.2023

Robert Kenedi Mlađi podneo je zahtev za izbore da bi se kandidovao za predsednika Sjedinjenih Država 2024. godine kao demokrata. Ovaj 69-godišnjak je sin ubijenog senatora Roberta F. Kenedija i nećak predsednika Džona F. Kenedija, piše Klix.ba.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.