BiH zatražila izručenje Keljmendija

Izvor: RTS, 13.Maj.2013, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH zatražila izručenje Keljmendija

Euleks dobio zahtev Ministarstva pravde BiH za izručenje narko-bosa Nasera Keljmendija, izjavila portparolka Euleksa Irina Gudeljević.

Portparolka Euleksa Irina Gudeljević izjavila je da je Euleks dobio zahtev Ministarstva pravde BiH za izručenje Nasera Keljmendija.

"Zahtev je stigao. Odmah smo ga prosledili ministarstvu pravde Kosova u čijoj je nadležnosti odlučivanje o ekstradiciji lica sa Interpolove poternice", rekla je Irina Gudeljević, a preneli >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su mediji u BiH.

Kako je navela, Euleks je spreman da asistira kosovskim institucijama u izručenju Keljmendija, ukoliko ministar pravde Hajredin Kuči prihvati zahtev.

Kosovska policija je 5. maja na području Prištine uhapsila Keljmendija, za kojim je Sud BiH u septembru prošle godine raspisao međunarodnu poternicu, jer je bio nedostupan pravosudnim organima tokom policijske akcije "Lutka".

Tužilaštvo BiH, u okviru istrage u ovom predmetu, sumnjiči Keljmendija za organizovani kriminal u vezi sa krivičnim delima neovlaštenog prometa opojnim drogama i krivičnim delom ubistva.

Euleksov sudija Keljmendiju je 9. maja odredio jednomesečni pritvor na zahtev Euleksovog tužioca Erika Larsona, a Keljmendi se tereti za ista krivična dela za koja ga tereti i pravosuđe BiH.
Pogledaj vesti o: Eulex

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.