BiH traži pomoć u gašenju požara

Izvor: RTS, 05.Avg.2013, 22:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH traži pomoć u gašenju požara

Veće ministara BiH jednoglasno odlučilo da se zatraži međunarodna pomoć za slanje kanadera koji bi pomogao u gašenju požara na planini Prenj kod Jablanice.

Kako bi pomkogli u gašenju požara na planini Prenj kod Jablanice, Veće ministara BiH jednoglasno je večeras odlučilo da se zatraži međunarodna pomoć za slanje kanadera.

Predsedavajući Veća ministara BiH Vjekoslav Bevanda, po zahtevu ministra za bezbednost Fahrudina Radončića, održao je telefonsku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sednicu na kojoj je jednoglasno doneta ova odluka.

Međunarodna pomoć će biti zatražena putem Monitoring centra Evropske unije u Briselu, a najverovatnije će biti upućena iz Hrvatske, saopšteno je iz kancelarije Vjekoslava Bevande, prenela je agencija Fena.

Na Prenju vatrena stihija već danima ugrožava meštane okolnih sela, a helikopter Oružanih snaga BiH ne može sam da ugasi požar, što dodatno otežava nepristupačan teren i nedostatak ljudstva.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

BiH traži pomoć u gašenju požara

Izvor: Vesti-online.com, 06.Avg.2013, 10:41

Veće ministara BiH jednoglasno odlučilo da se zatraži međunarodna pomoć za slanje kanadera koji bi pomogao u gašenju požara na planini Prenj kod Jablanice...Kako bi pomkogli u gašenju požara na planini Prenj kod Jablanice, Veće ministara BiH jednoglasno je odlučilo da se zatraži međunarodna...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.