Izvor: B92, 01.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BiH će tražiti izručenje Jurišića

Sarajevo -- Član Predsedništva BiH Željko Komšić najavio da će zahtevati od Tužilaštva BiH da od Srbije zatraži izručenje Ilije Jurišića.

Jurišić je uhapšen u Srbiji u maju ove godine na osnovu zahteva Interpola Srbije i nalazi se u zatvoru u Beogradu zbog sumnje da je učestvovao u zločinima nad pripadnicima JNA u Tuzli 1992. godine u procesu poznatom kao "Tuzlanska kolona".

"Državljani BiH ne smeju se osećati kao progonjene zveri koje svako može >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << loviti i predati istražnim organima druge zemlje. Stoga ću u ponedeljak, bez obzira na to hoće li ostala dva člana Predsedništva ili ne, uputiti službeni zahtev Tužilaštvu BiH da od Srbije traže izručenje Ilije Jurišića i njegov povratak u Tuzlu", rekao je Komšić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.